keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Osaavalla osaavaksi


Toukokuun ollessa jo pitkällä katse siirtyy lähes automaattisesti jo tulevaan syksyyn, jolloin Osaava Future pääsee todenteolla käynnistymään. Keskuspuiston ammattiopiston yhtenä henkilöstön kehittämisteemana on lukuvuonna 2013 – 2014 verkko-opetus ja sen monipuolinen kehittäminen opetus- ja ohjaustoiminnan yhtenä osa-alueena. 

Verkkopedagogiikka on monipuolista ja moniulotteista.  Se edellyttää opetushenkilöstöltä uuden oppimista ja valmiutta muutokseen. Anita Malinen Jyväskylän yliopistosta puhuu oppimisen säröstä ja aikuisten oppimisesta ja itseohjautuvuudesta.  Malinen väittää, että aikuinen on oppijana itsekeskeinen ja konservatiivinen eikä mitenkään itseohjautuva.  Tässäpä meille henkilöstökouluttajille haastetta.  Malisen mukaan oppimisen käynnistymiseen tarvitaan SÄRÖ, joka rikkoo totuttua ja tuttua.  Verkkopedagogiikan käyttöönotto ja hyödyntäminen edellyttää säröä.  Nyt kesän aikana me voimme kaikki miettiä miten me saisimme tuon tarvittavan särön aikaiseksi ja uuden oppiminen mahdollistuisi ja olisi jopa hauskaa. 

(Anita Malisen puheenvuoro Oppimisen säröstä http://www.viddler.com/v/6a744196)
Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille.

1 kommentti:

  1. Onkin kiinnostavaa nähdä, millaisia säröjä saamme syksyllä aikaan. Itse toivoisin, että pääsisimme verkko-opetuksessa ja ohjauksessa kohti monipuolisempaa käyttöä.

    VastaaPoista