tiistai 4. helmikuuta 2014

Terveiset Funtsista!


Helsingin Diakoniaopiston avoin oppimisen tukipiste Funtsi sai uutta ilmettä marraskuussa 2013. Sen lisäksi että uudistimme Funtsin ilmettä ulkoisesti, olemme kehittäneet myös sisällöllisesi Funtsissa annettavaa ohjausta. Ohjausta antavat pedagogisesti pätevät opettajat, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä myös muiden opettajien kanssa.

Tavoitteen 3 Nuorten Olohuone mukaisesti avoimuuden ja viihtyisyyden lisääminen on onnistunut hienosti: Funtsin kävijämäärät ovat kasvaneet merkittävästi, ovet ovat avoinna ja Funtsiin on helppo tulla käymään koska tahansa. Monet opiskelijat pistäytyvät myös kertomaan kuulumisiaan ohi kulkiessaan ja kun tupa on täynnä, laitetaan kahvipannu porisemaan. Iloksemme jotkut opettajatkin ovat löytäneet Funtsin ja tulevat koneelle tekemään töitään. Siinä sivussa he saattavat ohjata omaan osaamisalueeseensa liittyvissä aiheissa.

Ohjauksen tavoitteena ei ole ollut vain edistää opiskelijoiden opintoja, vaan myös kehittää heidän opiskelutaitojaan. Uutta, pedagogisista lähtökohdista nousevaa ohjausotetta on nyt viety eteenpäin miltei puoli vuotta ja palaute on ollut hyvää. Sekä opettajat että opiskelijat arvostavat sitä, että opintoihin on tarjolla henkilökohtaista ohjausta ja tukea.

Miten me sen teemme – siitä saat kuulla vielä lisää..

Ella ja Lilli
Pedagogiset valmentajat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti